Supersnelle gazpacho

tomato soup/sauceMet een keukenmachine heb je deze heerlijke, zomerse gazpacho zo voor elkaar (alhoewel je met een goede staafmixer waarschijnlijk ook prima uit de voeten kunt, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd).

Ingrediënten:
500g rijpe tomaten
kwart komkommer
kwart rode paprika
half knoflookteentje
2 eetlepels olijfolie
citroensap

Bereiding:
Schil de komkommer, verwijder het steeltje en de zaadlijsten uit de paprika en verwijder de steeltjes van de tomaat. Doe alle groenten in grove stukken in de keukenmachine, samen met de knoflook. Mix ongeveer 1 minuut. Voeg daarna citroensap en olijfolie toe en mix een paar seconden. Voeg ten slotte peper en zout naar smaak toe. Zet de gazpacho minimaal 3 uur in de koelkast.

Tip: serveer de gazpacho met geroosterd brood, pesto en in blokjes gesneden komkommer, paprika en tomaat. Overigens kruimel ik graag dit meergranen brood over de soep.

Bron: Ma cuisine, kookboek dat ik kreeg bij aanschaf van mijn magimix.