Curry met pompoen

In die warme septembermaand was ik er nog niet zo voor te porren, maar nu het buiten serieus herfstig begint te worden, is de pompoen niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ik rooster ‘m met olijfolie in de oven en maak er broden en goed gevulde soepen mee. Maar even vaak verdwijnt de pompoen in deze curry.

Ga naar het recept 'Curry met pompoen' →

Notenpasta

Deze notenpasta maak ik bijna elke week en dan vliegt-ie erdoor heen. Onze dochters vinden ‘m vooral heel lekker op een rijstwafel met plakjes avocado.

Ga naar het recept 'Notenpasta' →

Supersnelle gazpacho

Heerlijk voor een zomerse avond! En met een keukenmachine heb je deze gazpacho zo voor elkaar en kun jij weer lekker van de zon gaan genieten, terwijl de soep lekker koud staat te worden…

Ga naar het recept 'Supersnelle gazpacho' →

Zuurkool met abrikoos en zoete aardappelpuree

De combinatie van zoet en zuur vind ik altijd erg lekker. In dit gerecht zijn zuurkool, abrikozen en zoete aardappels met elkaar gecombineerd tot een heerlijk zoetzure, winterse (oven)schotel. Kerrie en komijn geven de zuurkool net nog een extra bite.

Ga naar het recept 'Zuurkool met abrikoos en zoete aardappelpuree' →

Overheerlijke spruitjes

Laatst kwam mijn dochter thuis en zei: “Zo vind ik spruitjes wel lekker.” Ik was meteen nieuwsgierig en vroeg haar om het recept. Dat kreeg ik via de moeder van haar vriendin. En inderdaad: ik heb het de hele familie voorgezet en we waren het er allemaal over eens: dit gerecht kun je zelfs aan de grootste spruitjeshater voorzetten!

Ga naar het recept 'Overheerlijke spruitjes' →

Homemade bouillon

Tot voor kort ging er bij mij standaard een bouillonblokje door de soep, risotto of stoofpot. Ondertussen trek ik ook regelmatig zelf bouillon. Al klaagt de rest van de familie soms over de vrijkomende geuren, wel erg huiselijk… Maar het is de moeite (en de geuren) meer dan waard.

Ga naar het recept 'Homemade bouillon' →

Pesto variaties

Pesto kun je met zoveel meer ingrediënten maken dan basilicum en pijnboompitten. Denk aan rucola, mosterdblad, cashew- of amandelnoten… Eigenlijk is de boodschap: varieer meer met je zelfgemaakte pesto!

Ga naar het recept 'Pesto variaties' →

Feestelijke ‘mojito’

Onlangs werd mijn oudste dochter zeventien en kwamen haar vriendinnen barbecuen. Ze wilde iedereen graag een glas wijn aanbieden, maar gelukkig vond ze deze alcoholvrije mojito ook een goed idee.

Ga naar het recept 'Feestelijke ‘mojito’' →

Meergranenbrood

De zusjes Hemsley noemen dit meergranenbrood een van hun ‘triomfen’, en ik ben het met ze eens. Het platte, compacte brood is heerlijk met een pesto, notenpasta of humus, maar ik kruimel het ook graag als een soort croutons over mijn salade. Tip: weeg de hoeveelheid zoete aardappel of pompoen goed af, want als je er … Lees verder Meergranenbrood

Chocoladepasta

Mijn kinderen zijn dol op Nutella. Deze chocoladepasta is minstens even smaakvol, al is de substantie wel wat minder glad. Verder is het de truc (althans in mijn keukenmachine) om – na het malen van de hazelnoten – alle overige ingrediënten er zo snel mogelijk doorheen te mengen. Anders krijgt de pasta een beetje een elastische structuur, … Lees verder Chocoladepasta

Chocolademousse light

Hemelse modder noemden wij het vroeger thuis altijd, en nog steeds zet ik dit toetje met gesmolten chocolade, eieren en slagroom graag op het menu als er echt iets te vieren valt. Maar inmiddels heb ik ook deze alternatieve versie omarmd, die ik ook gewoon door de week maak. Mijn man vindt deze mousse overigens maar zo-zo, maar mijn … Lees verder Chocolademousse light

Mayonaise

Er gaat niets boven een zelfgemaakte mayonaise vind ik. De belangrijkste tip is wellicht dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Ga naar het recept 'Mayonaise' →

Pompoen-amandelmeelbrood

Bananenbrood, notenbrood zoet (met dadels), notenbrood hartig (met ui)… ik heb al veel verschillende ‘alternatieve’ broden gebakken. Maar favoriet bij mij – en degenen die ik het laat proeven – is toch wel dit pompoen-amandelmeelbrood. Een dochter neemt het zelfs regelmatig mee naar school. Het meeste werk is het schoonmaken, in stukjes hakken en roosteren … Lees verder Pompoen-amandelmeelbrood