Overheerlijke spruitjes

fresh Brussels sprouts in a metal steamer basket on red wooden rustic tableLaatst kwam mijn dochter thuis en zei: “Zo vind ik spruitjes wel lekker.” Nou vind ik spruitjes sowieso lekker, zeker als ze knapperig zijn gestoomd of geroosterd in de oven. Maar mijn kinderen zijn er niet dol op, dus ik was meteen nieuwsgierig naar het recept. Dat kreeg ik via de moeder van haar vriendin. En inderdaad: ik heb het de hele familie voorgezet en we waren het er allemaal over eens: dit gerecht kun je zelfs aan de grootste spruitjeshater voorzetten!

Ingrediënten (voor 4 personen):
500g spruitjes
1 (rode) ui
1 eetlepel olijfolie of klontje roomboter
50 à 100g gepelde pistachenoten (ongezouten)
zout en citroensap naar smaak

Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en rasp ze in je keukenmachine (ik gebruikte een grove rasp). Snipper de ui en bak de ui glazig in de olijfolie/roomboter. Voeg de spruitjes toe en roerbak ze tot ze zacht en gaar zijn (ongeveer 5 à 10 minuten). Voeg de pistachenoten toe (zoveel als je zelf lekker vindt). Breng op smaak met op smaak met zout en/of citroensap. Laat nog twee minuten staan en dien op.

Bron: mijn dochter.