Hummus van courgette

Nieuwste boek in mijn (kook)boekenkast: Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van Tim Noakes. Waarschijnlijk verschilt het per persoon bij hoeveel (langzame) koolhydraten of (gezonde) vetten je je prettig voelt, maar zoveel mogelijk suikervrij eten kan ik je in ieder geval aanbevelen! En de recepten in dit boek zijn stuk voor stuk overheerlijke aanraders, zoveel is zeker!

Ingrediënten:
500g courgette, in stukken
olie om in te roosteren
sap van 1 grote citroen
60 ml tahin (sesampasta)
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie, extra vierge
halve eetlepel komijnpoeder
snufje (zee)zout
versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Verwarm de over voor op 180 graden Celsius. Schep de stukken courgette door een beetje olie met wat zout en peper en rooster in ongeveer 30 tot 40 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.

Doe de courgette met de andere ingrediënten in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde massa. Laat de hummus een uurtje staan, en serveer de dip bij de borrel met (zaden)crackers of als bijgerecht bij je avondmaal (lekker bijvoorbeeld bij gebraden worstjes).

Variatietips: je kunt de courgette ook vervangen door bijvoorbeeld geroosterde pompoen of aubergine.

Bron: Tim Noakes, Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk, uitgeverij Atlas Contact, ISBN 9789045034591