Boerenkoolsoep met kikkererwten

Kale plantEen bijzondere combinatie: boerenkool en kikkererwten in één soep, maar het gaat prima samen, zo vond iedereen bij mij thuis. En als je de soep een dag laat staan, is deze nog lekkerder, zo tipte Kievitamines in dit recept (lees meer over deze leverancier van biologische producten in deze blog).

Ingrediënten:
300g fijngesneden boerenkool (panklaar)
3 wortels, geschrapt en in plakjes
2 rode uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 blik tomaten in stukjes
1 blik kikkererwten (400g)
1 puntpaprika
1 eetlepel ras-el kanoet (of kerrie en komijn)
2 groentebouillontabletten (of uiteraard zelfgetrokken bouillon)
olijfolie
citroensap
peper en zout naar smaak
gehakte koriander ter garnering

Bereiding:
Fruit de ui en knoflook in een soeppan met een beetje olijfolie. Voeg de ras-el hanout toe totdat de kruiden gaan geuren. Voeg de wortel toe en bak even mee, daarna de boerenkool, en nog 5 minuten stoven. Doe dan de bouillonblokjes, tomaten uit blik en 3 blikken water erbij (of ongeveer 3/4 liter zelfgetrokken bouillon). Breng aan de kook totdat je de wortel en kool gaar genoeg vindt. Voeg op het laatst de in reepjes gesneden paprika toe en de uitgelekte kikkererwten. Kook nog een paar minuten. Maak op smaak met wat citroensap, peper en zout en garneer bij het opdienen met wat koriander.

Bron: het receptenblad van Kievitamines